Zomerorkest Excelsius 2024

Deze zomer organiseert de vereniging voor het eerst een zomerorkest, een projectorkest in harmoniebezetting. Doel is om gedurende de zomervakantie samen gezellig muziek te maken zonder de lat al te hoog te leggen. Iedere muzikant kan meedoen ongeacht leeftijd, (orkest)ervaring of achtergrond. We repeteren 6 keer op dinsdagavond in Amsterdam Nieuw-West en werken toe naar een slotconcert.
Het orkest zal onder leiding staan van dirigent Michel Zanders.
Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Repetities

Het zomerorkest repeteert wekelijks op dinsdagavond van 19:45 tot 22:15 uur, met een koffie/thee pauze halverwege. De eerste repetitie is op 23 juli en de laatste op 27 augustus, dat zijn 6 repetities.

Waar

De repetities zijn in de gymzaal van de P.J. Troelstraschool, dr. H. Colijnstraat 2, Amsterdam Nieuw-West. Je kunt daar ‘s avonds gratis parkeren en het is 200 meter van halte tramlijn 13.

Concert

Op zondagmiddag 1 september sluiten we het project af met een buitenconcert in het Westerpark van Amsterdam tijdens de gezellige Sunday Market. Dit is gratis toegankelijk voor je publiek!

Voorwaarden deelname

Als je je aanmeldt verwachten we van je:

  • dat je een blaasinstrument of slagwerk bespeelt en minimaal 3 jaar speelervaring hebt
  • dat je van blad kunt spelen (nadat je de muziek vooraf hebt kunnen instuderen).
  • dat je minimaal 4 van de 6 repetities aanwezig kunt zijn.
  • en het zou natuurlijk jammer zijn, als je niet bij het eindconcert aanwezig kunt zijn.

Deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage bedraagt 25 euro (leden van Jong en Groot Excelsior kunnen gratis meedoen). Hiervan betalen we de repetitieruimte en de dirigent en ontvang je de bladmuziek en koffie/ thee in de pauze.

Aanmelden/procedure

Het aantal inschrijvingen staat nu (10 juni) op 36 muzikanten. De aanmeldingen zijn aardig over alle instrumentgroepen verdeeld; alleen bij de altsaxen is nu het maximum bereikt.
Bij alle overige instrumentgroepen is nog plek!

Vul het formulier in om je aan te melden. Naar het aanmeldformulier

Bij te veel aanmeldingen voor een instrumentgroep kom je op een reservelijst. Uiteraard proberen we zo veel mogelijk mensen te plaatsen!

zomerorkest