Jeugdorkest Jong Excelsior, Muziekvereniging Groot Excelsior

Amsterdam

Meer informatie over de vereniging

Jong Excelsior werd op 22 oktober 1926 opgericht;
De oprichtingsdatum van Groot Excelsior is 1981.
Jong Excelsior is ingeschreven onder nummer V40531802;
Groot Excelsior onder nummer V40535458 bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Tijden repetities en muzieklessen

De muzieklessen (instrument en theorie) zijn iedere zaterdag tussen 17:30 en 19:00 uur in 't Koggeschip.
Jeugdorkest Jong Excelsior repeteert zaterdagavond van 19:15 - 22:00 uur.
Harmonieorkest Groot Excelsior repeteert dinsdagavond van 19:45 - 22:00 uur.

Contributie

De contributie is door de Algemene Vergadering vastgesteld en bedraagt voor JE - leden € 17,50 per maand ( € 210,- per verenigingsjaar) en voor GE - leden € 20,- per maand (€ 240,- per verenigingsjaar). Het maandbedrag dient, via een maandelijkse automatische overboeking, overgemaakt te worden op ING bankrekening NL78 INGB 0003 7797 73 op naam van Jeugdorkest Jong Excelsior te Amsterdam. Voor betalingen uit het buitenland is de BIC-code van de ING Bank INGBNL2A.

 Voor kinderen van ouders met een laag inkomen bestaan er in Amsterdam twee subsidieregelingen voor zowel contributie als instrumenthuur. De scholierenvergoeding van DWI van de gemeente Amsterdam en het JongerencultuurfondsHet bestuur kan hierover meer informatie geven.


Leden die tijdelijk stoppen met spelen en lid blijven van de vereniging worden niet (automatisch) ontheven van hun contributieplicht. Zij kunnen hiertoe een verzoek mailen aan de penningmeester waarna het bestuur beslist.

Instrumentverhuur

Leerlingen/orkestleden die niet over een eigen instrument beschikken, kunnen dit - voor zover voorradig - voor € 9 per maand bij de vereniging huren.

 

Concerten en verenigingsactiviteiten

Beide orkesten geven ca. 7 concerten per jaar zoals Blazen in de Beurs, het kerstconcert in de Westerkerk, donateursconcert, uitwisselingsconcerten, festivals, concoursen en zomerse buitenconcerten.
Bekijk de fotoseries en verslagen voor een actueel overzicht.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de actuele concerten?
Stuur dan een mail aan pr@jongexcelsior.nl om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Activiteiten

Daarnaast zijn er activiteiten als studieweekends, concertweekenden, solistenfestivals, samenspel voor leerlingen van Klein Excelsior, kerstdiner, nieuwjaarsreceptie.

Concertreizen / concertweekends

Jong Excelsior maakt eens in de 5 jaar een concertreis. Er zijn buitenlandse concertreizen gemaakt naar Frankrijk (Parijs), Denemarken, Duitsland, Tjechie, Belgie, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland.
Juli 2015 maakte Jong Excelsior een 8-daagse concertreis naar Luxemburg, Duitsland, Parijs en Gent.
Groot Excelsior maakte in juni 2007 een 5-daagse concertreis naar Luxemburg. De laatste jaren worden er voor Groot Excelsior concertweekends georganiseerd. In juni 2015 verbleef Groot Excelsior een weekend lang in Renesse (Zeeland) en verzorgde daar het Galaconcert en een buitenconcert.

Jubileumconcerten

Eens in de vijf jaar wordt er een groots opgezet jubileumfeest georganiseerd met onder andere een reunisten-orkest en een Mega Orkest bestaande uit een samenvoeging van Jong en Groot Excelsior. In 2011 was het jubileumconcert in de concertzaal van het conservatiorium van Amsterdam. Het 90-jaringe jubileum in 2016 zal plaatsvinden in de grote zaal van De Meervaart.
Ben je oudlid en wil je meespelen met het reunistenorkest, neem dan contact op met het commitee oudleden, stuur een mail naar col@jongexcelsior.nl

Verslagen

Bekijk het overzicht met alle verenigingsactiviteiten van de afgelopen jaren.

 

De Blaasbas

In het clubblad, De Blaasbas vind u nieuws van alle onderdelen, verslagen van optredens en uitvoeringen, interessante muziekonderwerpen, familieberichten, de agenda voor de komende maanden, enzovoort. Leden en Donateurs ontvangen de Blaasbas per mail. Alleen op uitdrukkelijk verzoek ontvangt u de gedrukte versie.

Muziekbibliotheek

De vereniging beheert een muziekbibliotheek met honderden werken voor harmonieorkest. Zeer regelmatig wordt dit uitgebreid met nieuwe werken.

Donateurs

Jong Excelsior en Groot Excelsior is een bloeiende Amsterdamse muziekvereniging. We winden er geen doekjes om: financieel gezien is het anno nu best lastig om een grote vereniging draaiend te houden. Daarom zijn we enorm blij met onze donateurs. Mensen die ons steunen en betrokken zijn bij onze vereniging.
Wij kennen drie soorten donateurs:

Fan                                                                                 - Donaties vanaf € 25,- per verenigingsjaar
U krijgt één gratis toegangskaartje voor ons jaarlijkse Voorjaarsconcert. U wordt op de hoogte gehouden van alle concerten via onze elektronische nieuwsbrief zodat u altijd op tijd bent voor het kopen van een kaartje. U ontvangt een elektronisch exemplaar van ons verenigingsblad ‘dé BlaasBas’.

Vriend                                                                                 - Donaties vanaf € 50,- per verenigingsjaar
U krijgt twee gratis toegangskaartjes voor ons jaarlijkse Voorjaarsconcert. U wordt op de hoogte gehouden van alle concerten via onze elektronische nieuwsbrief zodat u altijd op tijd bent voor het kopen van een kaartje. U ontvangt (gedrukt maar bij voorkeur elektronisch) ons verenigingsblad ‘dé BlaasBas’

Familielid                                                                          - Donaties vanaf € 100,- per verenigingsjaar
U krijgt twee gratis toegangskaartjes voor ons jaarlijkse Voorjaarsconcert. U krijgt 50% korting op twee toegangskaartjes voor een concert naar keuze gedurende het betreffende verenigingsjaar. U wordt op de hoogte gehouden van alle concerten via onze elektronische nieuwsbrief zodat u altijd op tijd bent voor het kopen van een kaartje. U ontvangt (gedrukt maar bij voorkeur elektronisch) ons verenigingsblad ‘dé BlaasBas’

Alle donateurs zijn altijd welkom om een repetitieavond bij te wonen in ’t Koggeschip. Jong Excelsior repeteert op zaterdagavond en Groot Excelsior op dinsdagavond. De koffie staat klaar

De donatie kunt u overmaken op gironummer NL78 INGB 0003 7797 73 t.n.v. Jong Excelsior, Amsterdam. (BIC: INGBNL2A)

Bondslidmaatschap

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO).